Mitutoyo kundreferat

Hantera personalplanering och tilldelning av uppdrag utifrån resurskompetens


Mitutoyo kundreferat

Företagsöversikt

Mitutoyo har åtagit sig att utbilda och utveckla sin juniorpersonal. Ett exempel är samarbetsavtalet mellan skola och företag med gymnasiet Alexander von Humboldt i Neuss, som en del av ett projekt som drivs av handelskammaren i Mittlerer Niederrhein. Mitutoyo Deutschland GmbH har också stött yrkesskolan för teknik och informatik (BTI) och mät- och sensorteknologilaboratoriet vid University of Applied Sciences Konstanz i många år. Dessutom är företaget medlem i Ausbildung Koordinatenmesstechnik e. V. (AUKOM) med syfte att tillhandahålla ett utrustningsneutralt, komplett och modernt utbildningskoncept.

Land:
Tyskland
Hemsida:
https://www.mitutoyo.eu/en_us
Aktivitet:
Tillverkning av apparater
Användningsområden för planeringsschema:
planering för tekniker, frånvarohantering, kompetenshantering

Våra schemaläggningsbehov

Tidigare använde vi Microsoft Excel för att sköta vår planering (fram till omkring 2012). Men på grund av personalökningen och vissa krav valde vi då PlanningPME.
Våra krav var följande:
Bekväm sökfunktion beträffande text och typ av arbete.
Automatisk beräkning av lediga dagar och frånvaro
Fövaring av anställdas kompetenser

Planeringshantering för servicetekniker

Vi använder PlanningPME av tre huvudsakliga skäl: hanteringen av planering för 50 servicetekniker i Tyskland, samtidig hantering av vissa verktyg som endast är tillgängliga i begränsad omfattning och slutligen semesterplanering för all servicepersonal.