Kom igång med ditt online planerings- och schemaläggningssystem

Sedan det skapades 2002 har Target Skills utvecklat planeringsverktyg som idag används av mer än 5 000 kunder runt om i världen inom sektorer som byggbranschen, administration, industri etc.

Med PlanningPME Web Access kan du inte bara schemalägga dina anställdas aktiviteter genom att tilldela uppgifter till dem, utan du kan också planera dina mötesrum, din utrustning, dina projekt samt dina bokade tider och möten på ett mer effektivt sätt.

Var du än är, 24 timmar om dygnet, ger en enkel internetanslutning dig tillgång till ditt onlineplaneringssystem från fjärrenheter: PC, Mac, Smartphone etc.

Den här handboken gör det möjligt att starta direkt med ditt PlanningPME Web Access-planeringssystem online.

En överblick över planerings- och schemaläggningssystemet

Hantera din planering online

Fördelar med online-planering

 • Universell tillgång till datorer
 • Permanent åtkomst till dina scheman online
 • En förbättring i distanssamarbetet
 • Säkra data på kraftfulla servrar
 • Tilldelning av ett id och personligt krypterat lösenord .
 • Samtidig konsultation av dina anställdas dagböcker

PlanningPME Web Access-versioner 

Fullt funktionell service inklusive:

 • 7 dagar i veckan dygnet runt via Internet
 • tillgång till teknisk hjälp via telefon och e-post
 • regelbundna programuppdateringar
 • dagliga säkerhetskopior med 7 dagars arkivering

Hosting kan ske på två sätt:

 • Databasen är placerad på din server. : Webbversion
 • Databasen finns på vår server. : Cloud version

Lista över databaser som stöds: 
MS SQL Server: version 7.0, 2000, 2005, 2008, 2012, 2014 (& Express Edition)
MySQL: version 4.0 à 5.0

Logga in i programvaran

Du fick en webblänk för att ansluta till ditt schema från vilken dator som helst med en internetanslutning och en webbläsare som Internet Explorer, Mozilla Firefox, Chrome, Microsoft Edge eller Safari. Om du inte har det erbjuder vi dig att fylla i detta formulär för att skapa din onlineplanering .
Klicka på webblänken och ange ditt användarnamn och ditt lösenord. Enligt de rättigheter som definierats för varje användare kommer åtkomsten till schemat att begränsas vid läsning och redigering. Observera också att språket kan ändras från "klotet"-ikonen längst upp till höger i fönstret: franska, engelska, tyska, holländska, spanska, italienska eller svenska.

Anslutning till onlineschema

De inledande parametrarna kan ställas in för alla fält i schemaläggningssystemet med hjälp av "Data" -menyn genom att klicka på triangelikonen: Visa onlineschema. Med den här menyn kan du lägga till anställda, kunder och projekt samt anpassa din uppgiftslista och frånvaro.

Avancerade alternativ och funktioner kan aktiveras genom att klicka på Verktyg-menyikonen - kugghjulet Menyverktyg i det övre högra hörnet på skärmen.

Ordförråd som används i planeringsprogramvaran

Vad är en mänsklig resurs? 
En mänsklig resurs är en människa: En anställd, en chef, en tekniker etc.

Vad är en materiell resurs?
En materiell resurs kan vara: ett mötesrum, ett fordon, en dator eller annan utrustning som du vill hantera.

Vad är en händelse?
En händelse är ett uppdrag eller ett arbetsobjekt som ska utföras av en mänsklig eller materiell resurs. En händelse representeras i schemat med en färgad rektangel. En händelse kan vara: ett möte, en teknisk assistansoperation, en träff eller något annat uppdrag som är specifikt för din affärsaktivitet.

Vad är en otillgänglighet?
Otillgänglighet uppstår när en resurs inte kan användas, till exempel på grund av frånvaro eller analys/underhåll. En otillgänglig personalresurs kan bero på planerade helgdagar, sjukdom, mammaledighet, kompensationsledighet, etc.

Vad är en "Att planera"-resurs?
En "Att planera"-resurs är av typen ”Post-it”. Detta attribut ges till alla uppgifter som för tillfället inte kan tilldelas direkt till en människa eller en materiell resurs. I själva verket skapar detta en lista över aktivitetsobjekt som väntar på tilldelning.

Vad är en avdelning?
En avdelning består av en grupp mänskliga och/eller materiella resurser. En avdelning kan skapas för tekniskt, administrativt, försäljningsaktivitet etc. Dessutom finns ett filter i schemaläggningssystemet som möjliggör planering efter avdelning.

Importera dina data till planeringen

Importera enkelt dina egna data för att snabbt komma igång med planeringen och administrera din personal, dina kunder och dina projekt.

Handledning - Import av data